Na het isoleren van de binnenmuren kunt u ze verder effectief en mooi afwerken met Isover Calibel platen. Daarna is het verven of behangen eenvoudig.

Wat is een Isover Calibel plaat?
Een Isover Calibel plaat is een kant en klare plaat die gemaakt wordt van glasvezel en gips. De harde glasvezel plaat is op een gipsplaat gelijmd, waardoor ze zowel als thermische, warmte-isolatie als ook akoestische, de geluidsisolatie functioneert.

Daardoor is deze plaat geschikt voor heel wat klussen. De combinatie van twee componenten die zowel isoleren alsook afwerken, zorgen er voor dat deze platen ook als voorzetwand uitermate geschikt zijn.

Dat kan handig zijn wanneer u in een kamer het geluidsniveau naar buiten of richting de buren omlaag wilt brengen. Denkt u aan de schuur of garage waar zoon of dochter, of uzelf, met de band repeteert. Of wanneer u op zolder een extra werkruimte wilt maken.

Isover Calibel platen hebben als extra voordeel dat ze ook makkelijk te plaatsen en makkelijk te bewerken zijn. Ze zijn licht en de twee componenten werken samen. Komt er kou van buiten dan houdt de glasvezel die tegen. Wil er geluid naar buiten dan weerkaatst het gipskarton het grootste deel. Dat beetje dat verder kan, wordt door de glasvezel opgeslokt. Het geluidsniveau naar buiten toe wordt daardoor sterk verlaagd.

Voordelen
1. het materiaal is makkelijker te verwerken dan de gebruikelijk glaswol en houtplaten.
2. de platen zijn makkelijk te hanteren en eenvoudig te installeren.
3. ze absorberen uitstekend geluid.
4. ze hebben minder ruimte nodig dan andere manieren van isoleren.
5. de platen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal.
6. ze zijn brandveilig.
7. ze zijn gemaakt van natuurlijke producten, waardoor de duurzaamheid vergroot wordt.
8. ze zijn licht van gewicht.

Besluit u om Isover Calibel platen te gebruiken, dan kunt u kiezen uit twee diktes, waarbij de 10 + 105 plaat de hoogste warmetisolatiewaarde heeft van 3,13 K/W per m2. Dit conform de NPR 2068:2002 norm. Dat kan belangrijk zijn wanneer u een zolder gaat isoleren. Want hier zal de wamteisolatie zwaarder wegen dan het geluidsniveau.

Mocht u toch ook naar de akoestische isolatie willen kijken dan geldt als norm dat de platen een geluidsabsorbatie hebben van 0,1 of een NRC van 0,05. De platen zijn voorzien van een ISO 9001 en ISO 14001 certificering. Dit maakt ze ook geschikt voor een aanbouw of voor renovatie. Uiteraard kunt u de platen ook goed inzetten wanneer u alleen de via de muur binnendringend kou wilt verminderen. Het wordt dan een makkelijk te plaatsen voorzetwand.

Hoe te gebruiken?
De platen zijn makkelijk te verwerken. Nadat u ze op maat hebt gezaagd, drukt u ze op de stelling en zorgen de vooraf op de muur gezette keggen ervoor dat alles goed vast komt te zitten. Het enige wat u nu nog moet doen is de plaat waterpas zetten. Naden kunt u met verschillende materialen dichten. PUR-schuim, siliconekit of isolatietape. Let wel op dat u altijd de platen met de goede kant naar binnen zet.

Calibel platen kunt u niet zo maar gebruiken op plekken waar het vochtig is. Dan zult u of de vochtveroorzaker moeten aanpakken of de platen moeten behandelen tegen vocht en water. Gezien het gebruikte materiaal zuigen ze vocht aan en op. Dat betekent dat ze dus niet meer afdoende kunnen functioneren, maar ook dat er vochtplekken ontstaan. Het is dus belangrijk daar vooraf even aandacht aan te schenken.

U kunt de platen ook gebruiken wanneer u een wandje wilt plaatsen om een ruimte te splitsen. Bijvoorbeeld een scheidingswand in een kamer. Ook hier komen de geluidswerende voordelen naar voren.

Zoals reeds gezegd zijn de platen gemaakt van gerecycled materiaal. Omdat Isover het milieu belangrijk vindt, biedt het bedrijf u bij aankoop van de Calibel platen zakken aan waarin u de resten kunt verzamelen en kunt retourneren. Zo wordt voorkomen dat het restmateriaal bij het restafval op de vuilnisbelt terecht komt. Vraag even hoe dit in zijn werk gaat wanneer u de platen koopt.


Feitelijkheden
Steeds meer worden we geconfronteerd met snel stijgende energielasten. Met name in de wat oudere huizen kan nog een hele inhaalslag gemaakt worden op het gebied van energiebesparing. Dankzij Caliber platen kunt u belangrijke stappen zetten om dat isoleren te verbeteren. Belangrijk daarbij is dat u altijd voldoende lucht. Om gezondheidsproblemen te voorkomen.

De Isover Calibel platen bieden dat extra als het op isoleren aan komt. Doordat ze niet alleen warmte binnenhouden, maar ook geluid buiten, helpen ze ook op plekken waar veel geluid aanwezig is. Denkt u aan huizen langs drukke wegen, langs het spoor of op pleinen. Een combinatie van de platen en goede dubbele beglazing kan er voor zorgen dat het geluidsniveau binnenshuis zodanig verlaagd wordt dat het niet langer als storend ervaren wordt.

Een ander voordeel van deze platen is dat ze zo veelzijdig gebruikt kunnen worden. Als wand, als binnenbekleding van het dak, maar even zo goed om de garage te isoleren. Woont u op een etage of flat en mag u geen laminaat leggen in verband met de geluidsstoring van uw onderburen, dan kan mogelijk Caliber de uitkomst brengen. Navraag helpt. We infomeren u graag of en hoe de Isover platen als geluiddempende vloerisolatie gebruikt kunnen worden.

De producten zijn gecertificeerd en hebben, onder normale omstandigheden, een lange levensduur. Dankzij de gebruikte materialen zijn ze milieuvriendelijk, recyclebaar, zijn ze licht van gewicht en uiterst effectief. Ze zijn verder gebruiksvriendelijk en veelzijdig in de gebruikstoepassingen. Mocht u over een toepassing twijfelen, neemt u gerust even contact met ons op. Naast al deze eigenschappen is er nog een andere die van levensbelang kan zijn. De Isover Calibel platen zijn brandveilig. Conform Euroklasse A1 zijn ze onbrandbaar en dankzij de thermische weerstand dragen ze bij aan een effectieve brandveiligheid. Goed om te weten wanneer u besluit de platen te gebruiken.

U kunt voor een kleine, maar voor een grote verbouwing bij ons terecht. De materialen die u daarvoor nodig hebt, kunnen we u aanbieden. Zoals de Isover Calibel platen. Desgewenst leveren we uw bestelling ook bij u thuis af.