1. Je huis verduurzamen - Tips & Advies


    Een duurzaam huis betekent vooral meer comfort. Je woning warmt sneller op, je hebt geen last meer van tocht of koude zones en tegelijkertijd daalt je energierekening met tientallen procenten. Kortom, een mooi streven! Vooral bij bestaande woningen is veel winst te behalen. Het verduurzamen van dergelijke woningen door middel van isoleren, wordt ook wel na-isoleren genoemd.



    Maar welke stappen hebben het meeste resultaat? Waar begin je en hoe zit het met de terugverdientijd van je investering? We laten je graag zien welke mogelijkheden er zijn en wat je zelf kunt doen. Schaf simpelweg de juiste materialen aan en de meeste na-isolatieklussen voor je vervolgens eenvoudig zelf uit. Liever laten doen? Dat kan natuurlijk ook. Natuurlijk kun je ook denken aan HR++ glas, zonnepanelen, een warmtepomp en/of zonneboiler, maar juist hierbij is het voor het beste effect van deze kostbare investeringen belangrijk om eerst de isolatie van je woning helemaal op orde te hebben.

    Lees meer
  2. Een voorzetwand plaatsen? Tips & Advies


    Hoe plaats je een voorzetwand en wat zijn de meest gebruikte isolatiematerialen?

    Onze woning isoleren is belangrijk. In de eerste plaats misschien om de energiefactuur zo laag mogelijk te houden, maar ook vanuit ecologisch ook oogpunt is het natuurlijk ene gode zaak.

    Isoleren kan op verschillende manieren en met diverse materialen. We doen dat zowel langs buiten als langs binnen, met zogenoemde voorzetwanden bijvoorbeeld. Daarmee plaatsen we een valse wand tegen een bestaande binnenmuur of wand. Een voorzetwand houdt de energie binnen en storende geluiden buiten, en kan eventueel beschadigde muren verbergen. Hoe plaatsen we een voorzetwand en welke materialen kunnen we daarbij gebruiken?



    Wanneer binnenmuren isoleren met een voorzetwand?

    Zie je het na-isoleren van buitenmuren niet zitten vanwege het hoge kostenplaatje ? Schrikken de omvangrijke werken je af, of is je huis technisch ongeschikt (weinig ruimte in de spouw) om deze werken

    Lees meer
  3. Hoe minder gas gebruiken door isolatie

    Zelf je woning isoleren en minder gas gebruiken? Goed idee!



    Bespaar kosten en maak je woning energiezuinig met Bouwbestel.nl


    In deze tijden van stijgende energiefacturen is het een goed idee om je woning zo goed mogelijk te isoleren. Met goed gekozen en goed geplaatste isolatie gebruik je minder gas, zoveel is zeker. En als je de isolatie dan nog eens zelf plaatst, dan hoef je geen werkuren te betalen en win je je investering extra snel terug. Mooi toch?



    Met isolatie haal je bovendien niet alleen het bedrag van de energiefactuur naar beneden. Het zorgt ook nog eens voor een aangenaam wooncomfort. Wat is er heerlijker dan te genieten van een snel en goed verwarmde woning? Een goed geïsoleerde woning is ook nog eens goed voor het milieu. Je verbruikt minder gas en spaart zodoende de planeet. Zo zorg je voor een win-win situatie tussen je eigen uitgaven en het leefmilieu.




    Onderzoek eerst hoe

    Lees meer
  4. Moet je Douglas hout bewerken?

    De voordelen van Douglas hout

    Douglas hout is een van de fraaiste houtsoorten die er is om meubels, schuttingen en andere creaties mee te maken. Naast de fraaie uitstraling is Douglas hout ideaal vanwege de lange levensduur. Zonder het hout te bewerken of speciaal te behandelen, kunt u van Douglas hout vijftien jaar genieten. Kies u voor behandelen, dan behoudt Douglas hout zijn prachtige kleur en gaat het hout een stuk langer, wel 20-25 jaar, mee. Wanneer Douglas hout niet behandeld wordt, gaat het met 15 jaar ook lang mee, maar vergrijst de kleur van het hout wel. Ook is het behandelen van Douglas hout nodig als u een specifieke kleur aan het hout wilt geven.



    Maak het hout voorafgaand aan de behandeling goed schoon

    Voordat u het hout gaat beitsen of verven, is het belangrijk om het houtoppervlakte goed te reinigen en volledig vet- en stofvrij te maken. Dit kunt u doen met speciale schoonmaakmiddelen voor hout. Een geschikt reinigingsmiddel gebruiken.

    Lees meer
  5. Een ondervloer onder laminaat leggen

    Een ondervloer onder laminaat leggen: handige tips & adviezen

    Het belang van het goed en efficiënt plaatsen van een ondervloer bij laminaat

    Woningeigenaren die plannen hebben om een laminaatvloer te leggen, doen er goed aan om dit doordacht en goed voorbereid aan te pakken. Het leggen van een ondervloer is om uiteenlopende redenen belangrijk, zeker in vochtige ruimtes. Als er iets is dat u niet wilt meemaken, is het schimmelvorming onder de vloer. En natuurlijk wilt u een vloer die goed isoleert. Geluidsoverlast of een koude ruimte kunnen met en goed isolerende ondervloer prima ondervangen worden.

    Een ondervloer is dus cruciaal bij laminaatvloeren. Maar natuurlijk moeten ondervloeren wel goed gelegd om optimaal van hun positieve eigenschappen te profiteren. Hoe u een vloer slim en efficiënt kunt aanbrengen, leest u hieronder. Aan de hand van een stappenplan hebben we de belangrijkste tips en adviezen voor u in kaart gebracht. Doe er uw voordeel mee en g

    Lees meer
  6. PE folie in de kruipruimte plaatsen

    In kruipruimtes, kelders en achter gipsplaten wordt vaak speciale PE folie aangebracht, om te voorkomen dat er in de betreffende ruimte vochtproblemen ontstaan. Dezelfde soort folie kan ook nuttig zijn om aan te brengen onder laminaatvloeren in een vochtige omgeving of als waterdichte fundering op vochtige betonvloeren. Wat is PE folie eigenlijk? Welke voordelen heeft deze dampremmende folie? Hoe dik of dun is dit materiaal en welke keuzemogelijkheden zijn er zoal? In dit artikel leest u alles over de voordeel en toepassingsmogelijkheden van PE folie in de bouwsector.



    Wat wordt er onder PE folie verstaan?

    PE folie wordt ook wel Polyethyleen folie genoemd en bestaat uit een speciaal geproduceerde thermoplast kunststof. PE folie heeft specifieke eigenschap die zorgen dat de folie goed dampremmend is. Daarom worden ze wel gebruikt in wanden, op daken en onder vloeren, zodat optrekkend vocht geen kans krijgt.



    PE folie heeft diverse

    Lees meer
  7. De kniebeschermers van SuperProf

    Kniebeschermers van SuperProf voor optimale kniebescherming

    In de bouw en bij het zetten van tegels komen goede kniebeschermers goed van pas. Ze bieden bescherming en ondersteuning tijdens verschillende werkzaamheden. Met kniebeschermers van Super Prof haal je kwalitatieve beschermers in huis waar je als ZZP'er en doe-het-zelver veel aan hebt.


    Eigenschappen Super Prof kniebeschermers

    Ben je stratenmaker of tegelzetter en werk je vrijwel dagelijks met je knieën op de grond? Met Super Prof kniebeschermers bescherm jij je knieën tegen verwondingen en blessures. Ze zijn stevig, van uitstekende kwaliteit en bieden optimale ondersteuning bij het uitvoeren van allerlei soorten werkzaamheden.


    Bekijk de kniebeschermers


    Super Prof harmonica kniebeschermers en kniekussens

    Super Prof harmonica kniebeschermers zijn beschermers voorzien v

    Lees meer
  8. Een pleisterspaan van SuperProf

    SuperProf pleisterspaan voor gladtrekken en egaliseren

    Als stukadoor, metselaar of tegelzetter is een pleisterspaan onmisbaar gereedschap. Je gebruikt het onder andere om pleister, cement, gips of kalk mee glad te trekken. Het gereedschap komt verder ook van pas bij het egaliseren van vloeren. Waarom kies je als ZZP'er of doe-het-zelver voor Super Prof pleisterspanen?

    Eigenschappen SuperProf pleisterspaan

    Super Prof pleisterspanen zijn geschikt voor allerlei pleisterwerkzaamheden. Ze zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben een gebogen handgreep. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om ondergronden glad te trekken of te egaliseren. Pleisterspanen van Super Prof zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen. Stem je aankoop af op het doel waarvoor je ze gebruikt.



    Bekijk

    Lees meer
  9. De spackmessen van SuperProf

    Spackmessen van SuperProf voor het afwerken van vloeren en wanden

    Een spackmes is onmisbaar gereedschap voor een stukadoor of doe-het-zelver. Dit gereedschap gebruik je voor het pleisteren of afwerken van bijvoorbeeld vloeren en wanden. Super Prof spackmessen zijn van topkwaliteit en helpen je bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Wat maakt deze messen bijzonder?

    Spackmessen met een fijne handgreep

    Super Prof spackmessen beschikken over een houten greep, RVS met supersoft handgreep of een RVS met Amerikaanse supersoft greep. Ze liggen altijd prettig in de hand. Bovendien zijn ze er in verschillende afmetingen en is de aankoop af te stemmen op het doel waarvoor je ze gebruikt. Vooral bij pleisteren en gipsen komen de spackmessen van Super Prof goed van pas.


    Bekijk de spackmessen van Super prof

    Lees meer
  10. Wat is een dampopen / dampdoorlatende folie?


    Vocht en condens in een gebouw, ontstaat door onszelf, koken, douchen enzovoort. Vocht in huis of gebouwen is niet goed voor je lichamelijk welzijn. Vocht binnenshuis zorgt voor allerlei lichamelijke ongemakken. Schimmels, hoesten en verkoudheid zijn enkele vervelende klachten die kunnen ontstaan door teveel vocht in huis. Gelukkig is er op vele manieren iets aan te doen. Bij dak- en gevelconstructies wordt daarom veelvuldig gebruikgemaakt van dampdoorlatende folie. Wat is dit voor soort folie, wat heb je er aan en waarom bestel je het bij Bouwbestel.nl? We leggen het je graag uit.


    Verdamping van opgehoopt vocht

    Een vochtregulerende folie realiseert een gezond klimaat in woningen en bedrijven. Opgehoopt vocht kan dankzij de folie gemakkelijk naar buiten. Het ademende karakter van de dampdoorlatende folie helpt vocht te ontsnappen en zorgt tevens voor een aangenaam binnenklimaat. Je gebruikt ze aan de buitenkant (koude kant) van bepaalde

    Lees meer