1. Gyproc Glasroc-f: Brandwerende plaat

    Brand is een grote bedreiging voor gebouwen. Door de aanwezigheid van brandbare materialen in een woning kan het vuur zich snel verspreiden. Een woonhuis waarvan wanden en plafonds brandwerend zijn en die de brand kunnen tegenhouden zijn dan zeer gewenst. De Gyproc Glasroc-f brandwerende plaat is een gipsplaat waarmee wanden en plafonds afgewerkt kunnen worden. De Gyproc Glasroc plaat brand niet en vertraagt de brand doordat de rookontwikkeling tegengehouden wordt. Een gebouw waarin deze brandwerende gipsplaat is verwerkt, biedt veel meer veiligheid.

    Brandwerend Materiaal
    In de Gyproc Glasroc-f brandwerende gipsplaat zijn vezels van glas verwerkt en vlak onder de oppervlakte van beide zijden van de plaat bevindt zich een glasvliesmat waardoor de plaat bij brand niet gaat branden. De plaat wordt bevestigd aan een metalen skelet met RVS schroeven.

    Lees meer
  2. Soorten brandwerende platen

    Er zijn redelijk wat soorten brandwerende platen verkrijgbaar. Een aantal brandwerende / brandvertagende / onbrandbare platen wordt hieronder besproken. De besproken brandwerende platen vindt u terug in de categorie AFBOUW. 

    Fipro Mansard

    Fipro Mansard brandwerende platen kunnen uitstekend gebruikt worden voor op zolder en in plafonds. Deze brandwerende platen bevatten geen toxische stoffen. Wanneer de brandwerende platen op zolder aangebracht moeten worden, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken, zodat de platen niet beschadigd raken. De bitumen moeten altijd eerst aangebracht worden en harden voordat de Fipro Mansard brandwerende platen bevestigd worden. Breng eerst een isolatielaag aan voordat de planten gemonteerd worden, want de platen werken niet wanneer er te grote temperatuurverschillen optreden en de vochtigheid te groot is. Luchtstralers moeten uit de buurt worden gehouden, deze kunnen de platen beschadigen. 

    Lees meer