1. Hoe een douchewand plaatsen

    Een douchewand plaatsen: een handig stappenplan
    Het plaatsen van een douchewand of douchecabine lijkt misschien lastig, maar met het juiste stappenplan is deze klus niet zo complex als je denkt. Door de negen stappen in dit stappenplan te volgen, heb je jouw nieuwe douchewand in een mum van tijd geplaatst.

    Stap 1: het bepalen van het middelpunt
    Voor je begint, bepaal je het middelpunt van de zijranden van de douchebak. Vanaf dit middelpunt teken je twee lijnen op de tegenwand, waarbij je gebruik maakt van een waterpas.

    Stap 2: het verwijderen van het afdichtrubber
    Zit er nog afdichtrubber in de muurprofielen, dan verwijder je dit rubber voor je begint met de volgende stap.

    Stap 3: teken de schroefgaten
    De derde stap van het plaatsen van een douchewand

    Lees meer
  2. Multiplex exterieur: Alles over exterieur mutiplex

    Multiplex exterieur is plaatmateriaal dat ontworpen is voor gebruik buitenshuis. De Multiplex exterieur platen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en maten en uitermate geschikt voor diverse buitentoepassingen. Het plaatmateriaal is makkelijk te verwerken en bijzonder sterk, waardoor het een veel gebruikt bouwmateriaal is. Multiplex exterieur wordt ook wel aangeduid als triplex.

    Wat is Multiplex?
    Multiplex is een plaat die bestaat uit minimaal vijf houtfineerlagen, die kruiselings op elkaar gelijmd worden. Voor de plaat is het van groot belang dat deze bestaat uit een oneven aantal lagen. Het verschil met triplex is dat deze uit slechts drie lagen bestaat, alhoewel de benaming multiplex en triplex vaak verwisseld wordt. Multiplex is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waarbij de multiplex exterieur ontworpen is voor gebruik

    Lees meer
  3. Rabatdelen geïmpregneerd: Geïmpregneerde rabatdelen

    Heeft de schutting om de tuin de laatste aanval van de hond van de buren niet overleefd? Dan is het nu tijd om een nieuwe omheining om uw achtertuin te zetten. En dat tuinhuisje is ook een opslagplaats geworden voor uw gereedschap.

    Mocht u besluiten om zowel de omvergelopen schutting als het te kleine tuinhuisje te vervangen kunt u natuurlijk kiezen voor kant en klare bouwpakketten, maar die zijn nogal beperkend. Vooral wanneer u eigen ideeen an plannen hebt zal het moeilijk zo niet onmogelijk zijn die plannen volledig tot uitdrukking te brengen met een bouwpakket.

    Ga zelf aan het bouwen.

    Met het materiaal dat bouwbestel.nl aanbiedt kunt u makkelijk zelf aan de slag. De beste oplossing? Geimpregneerde rabatdelen. Maak wel eerst even een tekening, zeker voor het tuinhuisje.

    Lees meer